No niin nyt sitten sain sen kauan kaipaamani paimennusvideon! Nyt sitten alkaakin väkerrys, että miten saan sen tänne helpoten liitettyä..

Mutta.. aluksi siis Mila päästettiin vapaana katsomaan lampaita jotka olivat pyöröaitauksessa. Mila käy ensimmäisenä moikkaamassa kaikki ihmiset ja vain hieman kiinnostuu lampaista ja täytyyhän niille vähän haukkuakkin- tottakai, käyvät muuten päälle :)

Sitten oltais menossa aitaukseen, mutta ohjaajan pökö oli unohtanu kaulapannan reppuun, eli pieni katkos. Sitten nähdäänkin Mila hieman kuritonta käytöstä kun koitan ottaa kiinni.. enpäs tuukkaan- loikkia kauemmas, kunnes käsi menee taskuun ja saa namin *huoh* hienosti koulutettu koira ja silleen...

Sitten päästäänkin aitaukseen- ohjaajalle nousi tässä vaiheessa jo tuskan hiki pintaan... "liina löysällä" - jeps.. mitenkäs saat tämän yli-innostuneen olennon siihen tilaan... No onneksi opettajalla ei mennyt sormi suuhun vaan heti antoi meille paimenkepin käyttöön ja sillä saatiinkin sitten Milalle hieman töppiä häsläämiseen. Ja sitten alkaakin lampaille rähjäys... Opettajan kommentti kuitenkin kuuluu taustalla, eli tekee enemmän kuin useammat ensikertalaiset, koska se kuitenkin huomio lampaat- monet haukkuvat aluksi koska eivät tiedä mitä muutakaan tehdä ja Milallehan tuo räkyttäminen on luonnollisin toiminto tilanteissa joissa se on epävarma. Sitten meillä alkaakin mennä jo ihan hyvin- puoli kierrosta siis oikeastaan vain meni kunnolla räkyttämiseen, sitten ongelmia olikin oikeastaan vain käännöksissä.

Sitten päästettiin liinasta irti ja lähdin lampaita kohti. Nämä rouvat olivat harvinaisen itsepäisiä, koska niillä oli tehty paljon jo paimennusta, ne eivät tahtoneet ottaa Milaa tosissaan vaikka tämä niille kovasti haukkuikin :D  Ja sitten kuten videosta hienosti kuuluukin.. Tuli Milalle paniikkikakka! ja ohjaaja idioottina ei ollut taas oikein hommassa mukana vaan aikoi konemmaisesti korjata kakkaa - onneksi opettaja taas hieman oikaisi että tärkeämpääkin tekemistä oli juuri silloin...

Mutta mitäs sitten sanomaan - Mila alkoi rokkaamaan :D Kiersi hienosti lampaiden taakse ja piti niitä liikkeellä. Video loppui hieman kesken, mutta ei oltu enää kauaa tuon loppumisen jälkeen aitauksessa. Vaihdettiin hienosti suuntaa ja pari kertaa autoin menemällä lampaiden taakse, mutta ei sitä voi sanoa, kuin että Mila tajusin homman mahtavasti! Saatiin siis opettajaltakin kehuja upeasta ensimmäisen kerran paimennuksesta, Mila oli luokan paras!! :D :D Emme päässeet syksyllä toiste paimentamaan, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus taas lähteä yrittämään!

http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=451372106749#!/video/video.php?v=1474437657196&oid=153346694681780

En nyt ymmärrä miksi en saanut sitä suoraan tähän linkitettyä, mutta tuosta sen voi katsoa..